Pages

FAIZ BUKAN BLOG CUN

Photobucket

Sunday, May 16, 2010

Cermin Mata kerana Berpura-pura?



Photobucket

Eh eh eh,korang ingat aku gedik santai pakai spek? Aku rabun jauh sejak sek darjah 4 lagi..Zaman tu Masya-Allah design spek nya sgt sadis dan sgt malu untuk aku lampirkan dlm blog ni..Haha.
Bagi rakan laman social aku, 98% dari mereka tak tahu aku pakai spek ni..Korang tahu tak,time tangkap gambar menggunakan spek telah menghalang kesempurnaan gambar aku.So aku tak letak gambar memakai spek dalam laman social aku dgn asalan tadi.Sebenarnya kalau korang pandai pilih spek ,nescaya korang akan kelihatan kacak,cantik,bergaya dan bijaksana.MAYBE!!!
BUKAN semua orang mempunyai penglihatan yang clear. Masalah seperti rabun bukanlah asing bagi wanita mahupun lelaki. Di mana-mana sahaja, anda boleh melihat mereka mengenakan cermin mata even budak-budak.Cermin mata? bukan semua orang berasa gembira untuk pakai spek.Sama macam aku. Mungkin kerana itu, mereka lebih suka menyimpan 4 koleksi cermin mata dalam satu masa. Memilih kanta lekap untuk melihat dengan lebih jelas bukan la pilihan aku.









                                  
Terdapat beberapa faktor mengapa sesetengah individu tidak kira gent’s mahupun women enggan mengenakan cermin mata. Bagi diaorang, memakai cermin mata membuatkan wajah lebih skema, naif atau hodoh? Anda sendiri tahu, bagaimana cermin mata sering dijadikan 'efek helah' untuk 'menghodohkan' wajah sesuatu watak dalam sesebuah drama atau filem.Macam drama klise Melayu,Propa sungguh.

Bagi aku yang sangat memerlukan '
bantuan penglihatan' ketika membaca atau melihat objek yang amat jauh, cermin mata adalah aksesori cool dan praktikal utk dimiliki kerana ia boleh ditanggal dan dipakai pada bila-bila masa dikehendaki. Jika menggunakan kanta lekap, leceh la nak tanggal dan pakainya berkali-kali dalam sehari.Nak terus tidur pun susah..

Photobucket

Sebagai mana gaya rambut, bentuk kepala korang memainkan peranan penting dalam menentukan bingkai cermin mata yang sesuai untuk di pakai.So pilih la bingkai yg baik,jgn angan-angan nk pakai spek mcm Lady Gaga okay..Daa


Photobucket

4 comments:

Hizami Rahim said...

hahaha.
sama la.
aku pon pakai spek.
ahha~

kimi said...

zami tp ko pun x suka sgt bergambar pakai spek.hahaa

ispiderz said...

aku selesa pkai lens :)

kimi said...

rs cam nk tukar spek baru

Post a Comment

Followers

Kimi As Faiz


Faiz Bukan Blog Cun
Photobucket
KIMI AS FAIZ
 
Powered by Blogger.

Music

.

IKLAN-CITY

Chat banyak-banyak bayar FREE je

puasa-raya

Khidmat Masyarakat

Follow on Buzz
Photobucket